Categorieën
blog

De kracht van de herhaling

Ik ben 18. Ik lig in bed in mijn studentenkamer. Het is midden in de nacht. Ik word wakker, omdat mijn eenpersoonsbed te klein is voor twee personen. Bovendien heb ik jeuk. Mijn benen en vagina plakken. Naast me ligt mijn huisgenoot en beste vriend. Hij heeft een T-shirt aan, zijn onderlijf is bloot. Ik draag alleen een hemdje.

Ik voel een katterig gevoel opkomen en probeer me te bedenken wat er gebeurd is. Was ik in de stad? Heb ik gedronken? Wat heb ik nu weer gedaan? Is het weer zover? Wat heb ik allemaal gedaan vannacht? Hoe groot is de schade dit keer en wie moet ik allemaal onder ogen komen? 

En dan, dan ineens weet ik het weer. Ik was moe geweest. Heel moe. Ik had tv gekeken. Ik was in slaap gevallen met een sleeptimer op de tv. Alleen. En ergens, midden in de nacht, is blijkbaar mijn huisgenoot en vriend in mijn bed gekropen. Blijkbaar heeft hij mijn onderbroek uitgetrokken en die van hem. En blijkbaar is hij klaargekomen, want nu jeukt en plakt het.

Ik duw een beetje tegen het lange, magere lijf van mijn vriend. Ik wil dat hij weggaat. Zijn lichaam geeft niet mee. Hij ligt daar, stinkend naar alcohol, in een haast comateuze slaap. Ik kruip over hem heen het bed uit, loop naar beneden en ga in zijn bed verder slapen.

We spreken er nooit meer over. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.